NASZA HISTORIA

Piekarnia z tradycją !

Trzy pokolenia nieprzerwanego rzemiosła

Początki naszego zakładu sięgają roku 1979 kiedy Henryk Nizioł odchodząc z pracy postanawia podjąć trud wypiekania świeżych produktów w swoim własnym zakładzie. Niedługo później wraz z synem Jarosławem zaczynają rozwijać sieć sklepów firmowych.

Receptury z tamtych czasów wyniesione z doświadczenia właściciela nowej piekarni są bazą dzisiejszych składników wyrobów spod naszej marki.

Od pokoleń

Piekarnia-Cukiernia Nizioł istnieje na rynku od 1979 roku, została założona przez Henryka Nizioł mistrza piekarskiego i cukierniczego. Obecnie firmą kieruje Jarosław Nizioł, syn Henryka, wraz z Rodziną. Siedziba firmy mieści się dokładnie w tym samym miejscu, gdzie Henryk Nizioł uruchomił swój drugi zakład produkcji piekarniczej przy ulicy Rzemieślniczej 24 w Kołobrzegu. Dzieło Henryka jest wciąż kontynuowane zgodnie z zasadami przyjętymi na samym początku jego drogi. Liczne zmiany oraz inwestycje w zakład czynione od dwóch pokoleń sprawiły, że dziś Pracownicy odpowiedzialni za produkcję w zakładzie mogą pielęgnować dorobek technologiczny jaki wniósł w swoją firmę Mistrz Piekarnictwa, jakim był Henryk.

Smak Polskiej Tradycji

Od początku istnienia dewizą naszej firmy jest jakość, rzetelność oraz doświadczenie zawodowe zdobywane przez 30 lat. Produkujemy szeroki asortyment różnorodnych wyrobów piekarniczo-cukierniczych według tradycyjnych receptur, przy wykorzystaniu nowoczesnych urządzeń i technologii. Umiejętne łączenie tradycji z nowoczesnością to nasza zaleta. Posiadamy wyspecjalizowaną kadrę pracowniczą, ciągle poszerzającą swoją wiedzę poprzez uczestnictwo w szkoleniach promujących najnowsze metody produkcji, nie zapominając przy tym o tradycyjnych procesach technologicznych, które w naszej firmie pozostają niezmienne od ponad ćwierć wieku.

co robimy ?

by spełnić potrzeby rynku

Skontaktuj się z nami

Pozostańmy w kontakcie